torstai 15. syyskuuta 2016

Pikakuulumiset ja silmäjuttuja

Tulin pikaisesti kertomaan kuulumiset ja aloitetaan vaikka siitä, että oon aivan häkeltynyt siitä, kuinka paljon oon saanut tsemppaavia viestejä ja kehuja niin tutuilta kuin tuntemattomilta sen jälkeen, kun julkaisin tuon edellisen postauksen. En olisi ikinä uskonut, että sen lukee niin moni (oikeastaan en uskonut, että sen lukee kukaan) ja että saan siitä vielä niin paljon positiivista palautetta! Aikaisemmin myös mietin uskaltaako niin henkilökohtaista tekstiä julkaista, mutta onneksi uskalsin. Kiitos superpaljon kaikille ihanista kommenteista! Myös mun oma mieli keveni, kun sain purkaa kaiken tänne. Tajusin myös etten ole ainut, joka on synnyttänyt keskosen ja että ei meidän perhe ole ainut joka elää keskola-arkea. Näitä muiden tarinoita haluaisinkin mielelläni kuulla lisää. Olisi kiva, jos ehdottelisitte myös postausaiheita. 

Sintille kuuluu taas hyvää, hän on leikkauksen jäljiltä täysin oma vilkas itsensä ja painokin on viimein noussut yli kahden kilon, tänään se oli 2030g. Maitoja nostettiin 20ml ja suunnitellaan jo 25ml nostoa. Nyt odotellaan malttamattomina milloin päästäisiin hengityskoneesta pois. Luultavasti jo tämän viikon puolella, kun arvot näyttävät niin hyvälle, mutta aivan varmaa se ei ole. Koneen asetukset muutettiin nava-tasolle ja Sintti tykkää siitä huomattavasti enemmän, kun saa itse päättää kuinka paljon kone avustaa hengityksessä. Tämän viikon huolenaihe on ollut Sintin silmät. Keskosen keuhkosairauden eli BPD-taudin lisäksi Sintillä on myös keskosen silmäsairaus eli ROP, joita tietääkseni on 1-5 astetta. Yksinkertaisimmin selitettynä se on silmänpohjan verisuonien liiallista kasvua. Kun lapsi syntyy keskosena, eivät silmien verisuonet ole vielä kehittyneet kunnolla ja sen takia keskosen silmiä tutkitaan säännöllisesti. Kohdun ulkopuolella silmien verisuonet eivät välttämättä ala kehittyä niinkuin niiden pitäisi, vaan alkavat kasvaa silmänpohjassa "villisti". Jos näin käy, saattaa silmiä joutua laseroimaan eli ns. polttamaan niitä verisuonia, jotka kasvavat miten sattuu. Sintin silmiä on tutkittu viikon välein ja eilen tehtiin ensimmäinen laserointi molempiin silmiin. Toimenpiteenä se on pieni, mutta tämä äiti ainakin jännittää miten se vaikuttaa Sintin näkökykyyn myöhemmin. Silmälääkärin mukaan tavoite on aina, ettei se vaikuttaisi, mutta ikinä ei voi tarkalleen tietää. Saattaa olla mahdollista, että Sintti saa lukulasit, mutta sen näkee sitten ajan kanssa. Voi myös olla, että yksi laserointi ei riitä, vaan tarvitaan vielä toinen. Saa nähdä miten meidän kohdalla käy. Laseroinnin takia Sintti nukkui eilen nukutuksen jäljiltä koko päivän ja oli tänään sitten sitäkin virkeämpi. Ihana, että hän on kasvanut niin paljon, että jaksaa olla jo hereillä pidempiä aikoja putkeen ja ihmetellä mitä ympärillä tapahtuu. 






♥: Emma

2 kommenttia:

  1. No niin terävänä sieltä jo katellaan maailmaa ja ihmetellään,terveiset täältä Oulusta ja muistan tuon sairaalassa kulkemisen vielä.. vaikka siitä on aikaa. Arhokin joutui 2kk olemaan ja paino oli vähän yli 2kg kun päästiin kotiin.
    Kaikkea hyvää toivottaen koko perheelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo täällä kyllä päivä päivältä enemmän tuijotellaan ja ihmetellään uusia asioita :) terkkuja sinnekin!

      Poista